01.12.2025

Яка норма площі приміщення на одну людину при проведенні бенкету фуршету?

Вибір локації для проведення свята - початковий етап планування. Для вибору території перш за все слід врахувати кількість запрошених, а також формат свята і сезон.Щоб захід пройшов в ідеальній атмосфері та подарував т...

Вибір локації для проведення свята — початковий етап планування. Для вибору території перш за все слід врахувати кількість запрошених, а також формат свята і сезон.Щоб захід пройшов в ідеальній атмосфері та подарував тільки позитивні емоції, слід також врахувати можливі сюрпризи погоди. 

Професійний виїзний кейтеринг Дзиґа пропонує не лише допомогу в організації фуршетів та банкетів, але й пошуку оптимальних локацій для ідеального заходу. Менеджери допоможуть розрахувати площу для фуршету на 1 людину, підібрати меню та забезпечити всі супутні аксесуари для свята: посуд, тенти, текстиль та інше.

Основні відмінності фуршету та банкету

Фуршет — ідеальний формат для довготривалого заходу, близько 2-3 годин. Запрошені смакують страви стоячи. Особливістю заходу є неформальна обстановка, що ідеально для гостей молодого віку.

Банкет слід обирати для офіційних заходів, наприклад, весіль, які характеризуються тривалістю більше 3 годин, а також передбачається запрошення людей поважного віку.

Проведення свята у форматі фуршету має певні переваги:

  • на компактній площі можна обслужити більшу частину запрошених;
  • гості самостійно обирають страви за смаком та вподобаннями;
  • можливість вести бесіду та переміщатися по залу, не завдаючи незручності іншим присутнім;
  • дещо нижчі витрати з розрахунку на кожного запрошеного в порівнянні з бенкетом.

розрахунок площі для фуршету на 50 осіб

Розрахунок площі для фуршету

Для комфортного святкування слід правильно розрахувати площу для проведення. Площа для фуршету на 1 людину становить близько 0,5 — 0,7 м. Окрім вирахування загальної площі важливо продумати та врахувати кількість столів, посуду та інших не менш важливи елементів, які зроблять святкування ідеальним.

Фуршетні столи розміщуються відповідно до кількості запрошених, а також з урахуванням форми залу чи особливостей території. Висота столів не повинна перевищувати 1,1м. Оптимальна ширина стільниці складає до 1,5 м. Не рекомендується застосовувати столи довжина яких більше 10 м. Краще комбінувати столи різної форми.

Професіонали рекомендують використовувати формулу розрахунку оптимальної площі для фуршету. для цього слід кількість гостей помножити на вказану вище норму на 1 особу.

Розрахунок площі для фуршету на 50 осіб буде виглядати таким чином:
S (площа залу)= 50*0,5. Відповідно для комфортного проведення свята достатньо 25 кв.м. 

Щоб визначити скільки місця потрібно для фуршету на 100 осіб, слід провести ті ж розрахунки. Для сотні запрошених показник площі залу буде становити 50 кв.м.

Якщо місце обрано, а зі стравами виникла морока, краще довірити таку справу професіоналам. Вже готова комплектація страв бокс кейтерінг Дзиґа дозволить нагодувати запрошених без будь-яких турбот. Обрати можна готові фудбокси як для легкого перекусу в офісі, так і для святкування події за містом. 

Норма площі на людину для фуршету в ресторані

Розрахунок площі для прийому їжі не повинен включати локацію для церемонії, танцпол чи інші території. Слід врахувати тільки тип заходу. В ресторані для фуршету достатньо 1,2 м на 1 людину. Тоді як для проведення банкету бажано передбачити більше місця. Оскільки гості їдять сидячи, то в середньому для комфортного та зручного розташування потрібно близько 2 м на 1 гостя. 

Ці показники мінімальні і при можливості збільшення площі для проведення свята допоможе зробити свято тільки більш комфортним та атмосферним.

Як розрахувати площу для фуршету на весілля

Розраховуючи площу для фуршету для святкування одруження. слід врахувати і необхідність території для проведення церемонії та інших обрядів відповідно до сценарію свята. Для фуршета слід використати вказану вище форму. Таким чином для 1 особи достатньо близько 0,7 м для розміщення фуршетних столі та самої локації для переміщення гостей, тобто від 35 кв.м для 50 запрошених. 

скільки місця потрібно для фуршету на 100 осіб

Організація фуршету від кейтеринг-компанії 

Формат фуршету передбачає недовготривалий прийом їжі, а також ідеально підійде для розташування великої кількості запрошених на компактній території. Окрім того витративши обмежений бюджет, господарі зможуть здивувати вишуканою організацію та цікавими стравами. Адже найчастіше в меню передбачено різноманітні закуски, снеки та канапе, тарталетки, фуршетні шпажки, профітролі та інші.

Обравши такий варіант проведення заходу, краще замовити кейтеринг на день народження Дзиґа чи весілля, для корпоративу чи пікніка. Не менш цікавим стане рішення замовити кейтеринг бокси. Такий різновид подачі страв дозволяє замовнику отримати величезний асортимент цікавих закусок та десертів, маючи змогу комплектувати набори за своїм вподобанням.

Окрім смачних страв компанії пропонують повністю створити свято: організувати музичний супровід, забезпечити аніматорів для найменших гостей і навіть прибрати після свята. Створіть ідеальне святкування і позбавте себе всіх клопотів та турбот.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Все права защищены © 2023 - 2025  |  Наши контакты